Mitä syödä ennen joogaa, ilman ähkyä ja turvotusta?

5 tärkeintä asiaa, jotka ottaa huomioon valitessasi lounasta tai välipalaa ennen joogaharjoitusta
Tiedätkö tunteen, kun olet nälkäisenä menossa joogatunnille, mutta pelkäät ähkyä ja turvottavaa tunnetta vatsassa, etkä oikein uskalla syödä mitään?

Varmista, että nämä viisi asiaa ovat kunnossa, kun valitset mitä syödä (vai syödäkö ollenkaan) ennen joogaa.
1) Antaako ruoka pitkäkestoista energiaa, imeytyen kuitenkin rittävän nopeasti? Vältä syömästä paljoa rasvapitoisia ruokia. Myös hyvien rasvojen lähteiden kuten avokadojen rasva imeytyy hitaasti ja sekoittaa helposti vatsan. Puolikas avokado riittää. Hyviä lähteitä pitkäkestoiselle energialle ovat kuitupitoinen täysjyväkaura ja kvinoa, jotka antavat kehollesi kaipaamaasi laadukasta energiaa ja proteiinia.

2) Onko ateria hellä vatsalle? Vältä vatsalle kovaa banaania, taateleita ja maitotuotteita, jos kuulut herkkävatsaisiin tai olet herkkä laktoosille. Kuivatut hedelmät synnyttävät helposti ilmavaivoja, joita et halua kiusaksesi joogatunnille.

3) Huolehdi verensokerin tasapainosta. Houkutus jättää ruokailu väliin voi kiireessä tai huonon olon pelossa olla suuri, ja moni lähteekin mieluummin joogaan nälässä kuin ähkyssä. Tämä kuitenkin kostautuu helposti kehnona olona, ja heikon keskittymisen seurauksena jopa heikotuksena, pyörtymisenä ja nyrjähdyksinä.

4) Suolaiset ruoat kuivattavat kehon, joten vaikkapa vahvasti suolatut pähkinät eivät toimi. Jos syöt suolaisia välipaloja tai pähkinöitä, varmista, että saat riittävästi nestettä, sillä muuten kehoasi uhkaa joogatunnilla nestehukka. Suolatut pähkinät vievät näläntunteen helposti, mutta ne myös kuivattavat kehoasi helposti liikaa. Varmista, että juot riittävästi, tarvittaessa myös tunnin aikana.

5) Saatko ruoasta riittävästi magnesiumia ja kaliumia? Magnesium ja kalium auttavat kehoasi ja mieltäsi pysymään vireänä ja nesteytettynä ja estävät pitkissä asanoissa monia vaivaavia lihaskramppeja. Magnesiumia ja kaliumia saat esimerkiksi manteleista, vihreistä vihanneksista ja kaurasta.

Emma Silverman (Bikram, Astanga, Kundalini ja Vinyasa Flow -joogaohjaaja) peräänkuuluttaa nesteytyksen ja hyvän energiatason tärkeyttä ennen joogaa. Hänen uusi joogaharjoittelua tukeva ruokalöytönsä, Ambronite, on ollut pelastus hänelle moniin tämänkaltaisiin kiireisiin tilanteisiin.

Onko olemassa ketään aktiivista joogaajaa, joka ei olisi joutunut pohtimaan omaa syömistään ennen joogaa?

"En suosittelisi normaalikokoisen aterian syömistä ennen joogatuntia. Tosin, sen jälkeen kun löysin Ambroniten, tunnen, että pystyn tekemään energisen joogaharjoituksen 30 minuuttia syömisen jälkeen. Se on myös todella hyvä nesteyttäjä ja energisoija...” -Emma Silverman, joogaohjaaja (Bikram, Astanga, Kundalini ja Vinyasa Flow)
"Tuote ei ole vain joogaajille. Ruokayhtiöt lisäävät tuotteisiinsa turhia säilöntä- ja lisäaineita, me olemme poistaneet kaikki turhat keinotekoiset ainekset ja jätimme jäljelle vain luonnon parhaat raaka-aineet. Ambronite on maailman ensimmäinen yksinkertainen juotava ateria, joka valmistuu hetkessä ja vie nälän ilman ähkyä", sanoo Simo Suoheimo, yksi Ambroniten keksijöistä ja perustajista.

Koko idea lähti siitä, että kaipasimme omaan elämäämme sellaista tuotetta, joka nesteyttää ja energisoi, mutta on samalla täyttävä ja helppo käyttää. Emme halunneet aina kantaa pähkinöitä ja hedelmiä mukanamme, vaan saada jotain kevyttä ja täyttävää helpossa muodossa käden ulottuville - ilman tukkoista oloa.”

Tuotteet tulevat yksinkertaisissa pusseissa, joita voit kantaa helposti niin repussa, käsilaukussa kuin joogakassissakin. On olemassa kaksi eri kokoa: aamiais- ja välipalakoko kevyeen nälkään tai reilusti isoon nälkään.

Testasimme monia eri vaihtoehtoja ja juotava ateria osoittautui helpoimmaksi tavaksi saada vatsa täyteen ja samalla kaikki tärkeät vitamiinit ja mineraalit kehoon”, sanoo Simo Suoheimo, Ambronite-tuotteen keksijä.
Lapissa syntynyt Simo oli tottunut, että ravitsevaa, puhdasta ruokaa oli aina luonnossa lähellä ja helposti saatavilla. “Oli antoisaa liikkua puhtaassa luonnossa, josta pystyi keräämään niin marjoja, sieniä kuin kaikkia muitakin luonnon antimia,” sanoo Simo. Silloin elämä oli vielä toisenlaista kuin moderni nykymaailma. “Ei tarvinnut miettiä, mistä saa riittävän kevyttä ja täyttävää syömistä”, hän sanoo.

“Pari vuotta sitten istuin kahden ystäväni kanssa ja aloimme keskustella, kuinka helppoa on sortua stressaamaan ruoasta ja miten vaikeaksi ja hitaaksi tasapainoinen syöminen on tehty. Jokainen meistä matkusti paljon, teki pitkiä työpäiviä ja urheili eri tavoin.”

Silloin saatavilla ei ollut mitään valmista ja helppoa vaihtoehtoa, jonka voisi ottaa mukaan tai valmistaa todella helposti. Ei ainakaan sellaista, joka oikeasti vie nälän mennessään tunneiksi.”

Silloin päätimme kehittää jotain, mitä itse haluaisimme nauttia ja syödä”, sanoo Simo. “Halusimme helppoa ja suoraviivaista ruokaa, emme vaikeaa ja monimutkaista. Lopputuloksena on Simon mukaan rennompi ja stressittömämpi elämä.

“Aina kun kuulen jonkun sanovan, että “rakastan sitä, koska se on niin helppo valmistaa”, tiedän, että olemme onnistuneet.”

"Ambronite antaa minulle energiaa elää unelmaani. Se on juotava superateria, jonkalaista en ole koskaan aikaisemmin kokenut. Se saa minut hyvälle fiilikselle!” -Sauna-yogan perustaja Tiina Vainio

Ambronite.com
Ambronite

Shopping from US or Canada? Looking for US.Ambronite.com?